Bättre självkänsla

1. Boosta dig själv.
Dekorera din kalender, mobil, eller spegel med härliga citat som: " Du är den enda du ska stå med med hela livet, älska dig själv" eller "I may not be perfect but parts o me are pretty awsome"

2. Se på dig själv med ett tredje öga.
Titta på en bild av dig själv och låtsas att det är en kompis. Hade det varit din kompis hade du garanterat hittat en masa charmiga, snygga, söta och underbara drag i dennes utseende. Var lika snälla mot dig själv och säg komplimangerna högt.

3. Le mot dig själv.
Stirra dig inte blind på det du inte gillar utan öppna ögonen och se helheten. Titta på dig själv från olika vinkla och se hur du faktiskt ser ut och le mot dig själv.

4. Beröm dig själv.
Vi är ofta snabba med att döma ut vår egna presentation. Ibland behöver vi bara slappna av och njuta av det vi har åstadkommit innan vi hastar iväg till nästa uppdrag.

5. Gör en lista.
Skriv en lita på tio saker som är bra med dig själv. Skriv sen tre personlighetsdrag som du gillar mindre och kan jobba på.

6. Säg tack.
Säg tack när någon ger dig en komplimang istället för att vifta bort den. Njut av de fina orden du får och ta åt dig.

7. Ta ledigt.
Boka in egentid i kalendern och lämna den dagen blank utan måsten. Umgås med dig själv, ta en lång dusch, ät din favoriträtt, se en bra serie, ta en promenad eller vad som helst som faller dig in.

8. Slösa inte din tid.

Kasta inte bort tid och energi på att umgås med människor du inte gillar och ställ inte bara upp för alla andra.

9. Låt ingen trycka ner dig.
Våga säga ifrån om du blir ledsen/sårad/arg över en dum kommentar. För att tycka om dig själv behöver du lära känna dig själv och en bra start på att våga uttrycka sig själv.

Hämtat från Vecko Revyn
Trackback

TrueSkinnyLove

Kampen mot det onyttiga börjar här.

RSS 2.0